fbpx

5 лесни начина за подобряване на Вашата PPC кампания.

5 лесни начина за подобряване на Вашата PPC кампания.

Насочването към конкретна аудитория – таргетирането, оказва огромно влияние върху начина, по който PPC професионалистите насочват своите кампании.

Те имат огромна гъвкавост и позволяват на рекламодателите да се съсредоточат върху правилните хора, докато се разпръскват по световната мрежа.Най-често аудиторията изглежда е подложена на обратна насоченост, дисплей и социални стратегии. Аудиториите могат да бъдат от огромна полза и за търсенето на конкретна стратегия за кампанияНезависимо дали те са източник единствено при насочване на кампания, или просто като слой модификатор на оферти, има пет начина, по които можете да се възползвате от аудиториите по отношение на кампаниите си в мрежата за търсене.

1. Списъци за ремаркетинг на реклами в мрежата за търсене (RLSA)

Най-лесният начин за използване на аудиториите в търсенето е да ги поставите в съществуващата стратегия за ключови думи. Целта е да се насочите към потребители, които вече са в списъците за ремаркетинг, докато продължават да търсят вашите ключови думи. Това е чудесен начин на вас да попадне някой, който проучва всеки продукт или услуга, която иска да купиРекламодателите могат да използват своите списъци за ремаркетинг по няколко начина:

Добавете аудиторията като слой модификатор на оферти към съществуващите кампании.

Влезте в секцията „Аудитории“ на интерфейса, добавете насочване и изберете аудиторията, която искате да използвате.

След това настройте менюта за насочване на Наблюдение. Това означава, че аудиторията ще функционира като допълнителен слой в търсещата, но не и като единствено насочване. Тази аудитория може да използва модификатор на офертите, за да бъде повече или по-малко конкурентна в сравнение с търсещите, които не присъстват по същия начин, по който се използват модификаторите на офертите за географски корекции или корекции на деня.

Създайте отделен набор от кампании за тази аудитория.

За да насочвате поотделно потребителите, дублирайте съществуващите си кампании в мрежата за търсене и изберете опцията „Насочване“. Това означава, че ще се насочвате само към тези потребители в списъка на RLSA.

Тази стратегия е най-добра, когато има голямо количество обем за търсене, идващи от вашите RLSA списъци.

2. RLSA с динамични реклами при търсене (RDSA)

Подобно на RLSA, можем да комбинираме списъците за пренасочване към друг тип кампания, динамични реклами при търсене.

Динамичните реклами при търсене (DSA) трябва да разширят обхвата на кампаниите в мрежата за търсене извън текущия набор ключови думи.

Те използват съдържанието на конкретен уебсайт, за да намерят допълнителни заявки, които понастоящем не се предлагат в профила.

Когато се комбинират с RLSA, кампаниите с DSA могат да ви помогнат да поддържате връзка с потребители, които са в списъците ви, и търсят термини, които са подходящи за сайта Ви, но не и в текущите Ви списъци с ключови думи.

Тези аудитории ще бъдат настроени по същия начин, по който ще бъдат списъците ви с RLSA, в раздела „Аудитории“ в интерфейса.

3.Изключвания на аудитория

Понякога не е важно към коя аудитория сте се насочили, а коя ще изключите.

Помислете за местния застрахователен агент, който се опитва да спечели нови клиенти. Потребител отива на съответния уебсайт попълва формуляр с лична информация и така агентът я получава и има всичко, от което се нуждае.

Няма причина да продължавате да плащате, само за кликване върху рекламата Ви, тъй като ще ви бъде дадена същата информация, за която ще платите два пъти. Това представлява доста сложен сценарий, но се случва доста често.

Не мислете за аудитории в кампаниите в мрежата за търсене, които са само опции за насочване. Могат да бъдат и изключвания.

Като общо правило често се създава аудитория за всяко едно от действията за реализация, които има в даден профил. Така може да се изключи конвертирането на потребители от кампании, предназначени да управляват същото действие.

Ако застрахователният агент по-горе трябваше да създаде кампания „Само за обаждане“, която да кара потребителите да се обаждат, това би могло да се счита за различно действие.

Би било целесъобразно да включваме всички потребители, които преди това са изпратили своята лична информация в тази кампания, тъй като не плащате за същата точка на контакт.

Изключенията на аудиторията могат да се добавят по същия начин, както списъците на RLSA.

В горната част на екрана просто преминете към раздела Изключвания на страницата и добавете аудиториите, които искате да изключите.

4.Подобни аудитории за търсене

За последните два типа аудитории ще излезем от списъците си за ремаркетинг и ще се доберем до нова територия на потребителите.

Първата подобна аудитория за търсене е обявена през май 2017 г.

Ето как Google обясни ползите от подобни аудитории:

„Подобни аудитории ви помагат да намерите хора, които споделят характеристики с посетителите на сайта Ви. Чрез добавяне на „подобни аудитории“ към насочването на кампанията или рекламната Ви група можете да показвате рекламите си на хора, чието поведение при търсенето е подобно на това на посетителите на сайта Ви. Тези хора са по-склонни да бъдат потенциални клиенти.“

По същество Google ще прегледа списъците Ви за ремаркетинг и ще работи за създаването на списък с потребители, които показват подобно поведение при търсене. След това ще бъдат включени в списък и ще ви насочат към тях.

Тези аудитории могат да се използват в капацитет за наблюдение или насочване, съвсем същият като RLSA, но се препоръчва да ги запазите като част от съществуващите кампании в мрежата за търсене, а не да ги сегментирате в собствените им кампании.

Тъй като тези потребители още не са имали съприкосновение с вас (поради което не са част от списъците Ви за ремаркетинг), те най-вероятно отговарят на същия тип съобщения, които използвате за кампаниите си в мрежата за търсене.

5.Аудитории на пазара

Последната аудитория, която може да използвате за съжаление, не е напълно достъпна, но е важно да я имате предвид.

Отделните аудитории на пазара са били около нас за известно време, най-вече за използване в дисплейната мрежа на Google. Тези аудитории са описани от Google, както следва:

„Намерете клиенти, които правят проучване и активно обмислят да закупят услуга или продукт като тези, които предлагате.“

По същество Google ще използва този вече голям списък от аудитории в рамките на пазара въз основа на поведението на потребителите и ще ви позволи да използвате същите статистически данни в кампаниите за търсене.

Мислете за тях като за подобни аудитории, но вместо да се основавате на списъците за пренасочване, се основете на потребителски тенденции на високо ниво в интернет.

Понастоящем Bing рекламите провеждат пилотна програма само за САЩ, за да изпробват функционалността на аудиторията на пазара и можете да поискате да бъдете включени.

Има редица начини да се привлекат аудитории в кампании в мрежата за търсене, без да се полагат много усилия. Тъй като повечето от тях разчитат на списъци за ремаркетинг, не пренебрегвайте тази част от профила си.

Уверете се, че списъците ви са актуални и съдържателни, за да можете да ги използвате като цели, изключения и модели на аудиторията в профила си.