fbpx

Как ще се промени изграждането на връзки през 2018 г

Как ще се промени изграждането на връзки през 2018 г

Изграждането на връзки все още ще бъде важно за SEO през 2018 година.

Според проучване от 2017 г. от SEO Powersuite, 72% от професионалистите в областта на SEO смятат, че препраткитеbacklinks представляват значителен фактор по отношение на класирането.

Въпреки че връзките очевидно не са единствения индикатор за качеството на информацията на уебсайта, те оказват влияние върху органичното търсене.

Ето няколко прогнози как ще се промени изграждането на връзки през тази година.

Google ще захваща повече от напредналите PBN сайтове.

Въпреки че старите PBN са лесни за идентифициране, някои все още се опитват да използват PBN с „модернизиран“ подход, тъй като те са по-сложни и с по-малък отпечатък.

Google ще открива сайтовете с ниско качество и съдържание и повече от тях ще станат по-безполезни, в сравнение с 2017 г.

Способността на Google да открива схеми за изграждане на злоумишлени връзки продължава да расте.

Избягвайте каквито и да е споделяния на връзки или схеми, подобни на PBN, които могат да застрашат интегритета на Вашия уеб сайт. Най-добре е да отделите време, за да изградите качествени линкове, вместо да се опитвате да правите преки пътища.

Някои източници на информация обещават, че няма да получите наказание, ако PBN е само 5 до 20% от профила ви за връзки. Но наистина ли си струва да отделяте време и пари за изграждането на висококачествено PBN, знаейки, че Google най-вероятно ще ви удари с ръчно въздействие?

Толерантността към риска е основният решаващ фактор за определяне дали да се използват PBN.

Изберете бюджета, който обмисляте да похарчите за PBN и го съпоставете към висококачествено постоянно обновяващо се съдържание или изграждане на качествени връзки, които имат дългосрочно ROI без страх от наказание. Горепосоченото проучване установи, че повечето SEO професионалисти получават само 1-20 нови препраткиbacklinks средно месечно.

Изграждането на добра връзка отнема време и търпение.

Профилите на връзките ще имат все по-голямо значение Създаването на по-стабилен профил на връзката по ключови думи ще придобие по-важно значение.

Обучението на Google машините ще става все по-интелигентно и в резултат на това ще позволи на търсещата машина да съответства на съдържанието, което е свързано с намерението на потребителя, като използва данните от потребителския профил на връзката.

AI-driven технологията и гласовото търсене продължават да оформят SEO. За да намират потребителите това, което търсят, е важно да се уверите, че Вашите връзки отговарят на стратегията ви за ключови думи.

Добрият профил на връзката обикновено се състои от други връзки, идващи от различни източници, които имат значение за Вашия сайт. Търсачките стават подозрителни, когато уеб сайтът Ви получава връзки, основаващи се на голямо количество нискокачествени или несвързани сайтове.

Можете лесно да разгледате разпределението на рейтингите URL с Ahrefs. Това ке ви даде представа за обхвата и качеството на профила ви по отношение на връзките. Търсачките са достатъчно интелигентни, за да изчислят корелацията.

Маркетингът на маркерите за влияние по същество изгражда връзки с блогъри и социални медии, които влияят върху проекти като фирмена информация, продукти, спонсорирани публикации и рецензии.

Този тип изграждане на връзка (която има много други предимства освен изграждането й като такава, като видимост и разпознаване на марката), ще стане по-известна през 2018 г.

По същество, кампаниите за влияние и за изграждане на връзка работят най-добре, когато си сътрудничат при създаването на оригинално съдържание за Вашите продукти или услуги.

Като използвате прозрачен подход, потребителите ще имат по-голямо уважение към конкретната марка и ще бъдат по-склонни да разглеждат продуктите Ви.

Чрез предоставяне на нещо за потребителя, като полезна информация или подарък, компаниите могат не само да получат качествени връзки, но и да изградят репертоар с целевата си аудитория.

Изчисляването на начина, по който вашите продукти, услуги и съдържание се вписват в конкретни категории, от гледна точка на връзката, ще стане по-важно през 2018 г. Това е като следствие на откриването на нови начини за категоризиране и съпоставяне на категорията на съдържанието, със съответствието на съдържанието и с търсенето на потребителя.

Когато е възможно, разклонете стратегията си въз основа на категориите, в които целевата Ви аудитория може да търси, и се опитайте да създадете съответното съдържание.

Разширявайки потребителския си профил и този на връзката, увеличавате влиянието и въздействието си. Насочвайки се към повече уебсайтове в тези категории, сайтът Ви вероятно ще се разглежда като по-подходящ за свързани категории, в които потребителите могат да търсят.

Много SEO професионалисти правят грешката да продължават да следват хипер-насочени ключови думи, които всъщност имат нисък обем на търсене.

Доколкото ключовите думи за съответната ниша винаги е добре да се включат в стратегията Ви, помислете какви фрази от по-високо ниво на категория биха могли да допринесат за насочен трафик към вашия сайт.